[SailfishDevel] Problems deploying with SDK 1412

Tone Kastlunger users.giulietta at gmail.com
Thu Jan 8 21:28:06 UTC 2015


Ok, found the problem.
the location of the rpm folder containing the .spec file has changed - yet
again.
I keep on pushing it from the root directory of the project to my
subproject root directory every once in a while .
Can anyone explain why this happens?

On Thu, Jan 8, 2015 at 11:25 PM, Tone Kastlunger <users.giulietta at gmail.com>
wrote:

> It seems I am facing a similar problem, but on the pc side (win7):
>
> Fatal: No spec file found in '/home/mersdk/share//debota/rpm/' and
> couldn't make one from a yaml #1
>
> 23:23:58: The process
> "C:\sviluppo\sailfish\sdk\settings\SailfishBeta1\mer-sdk-tools\MerSDK\SailfishOS-armv7hl\rpm.cmd"
> exited with code 1.
>
> Error while building/deploying project debota-sailfish (kit:
> MerSDK-SailfishOS-armv7hl)
>
> When executing step 'Rpm'
>
> I wonder when this broke? It used to work in the last release.
>
> PS : the echo off in the rpm.cmd is really misleading for managing errors
> like these...
>
> On Thu, Jan 8, 2015 at 9:16 PM, Krisztian Olah <fasza2mobile at gmail.com>
> wrote:
>
>> Thanks Michael,
>> Creating the /opt/sdk/ path seems to have soved the issue, I can't
>> remember ever having to do this manually. I very recently restored my Jolla
>> to factory settings so that might have had something to do with it as well.
>>
>> Thanks again
>> Kris
>>
>> On 8 January 2015 at 18:35, Michael Neufing <michael at neufing.org> wrote:
>>
>>> Hi Kris,
>>>
>>> are you using deployment by copying binaries to device?
>>> If yes, can you check if the folder /opt/sdk exists on your device? If
>>> not, create it and test again.
>>> This solved my problems with this deployment mode.
>>>
>>> You could also set the deployment mode to RPM.
>>>
>>> Michael.
>>>
>>>
>>>
>>> Zitat von Krisztian Olah <fasza2mobile at gmail.com>:
>>>
>>>
>>>  Hi list,
>>>> I installed the new SDK yesterday, but since it's installed I cant seem
>>>> to
>>>> be able to deploy onto device fails due to an rsync error:
>>>>
>>>> rsync: mkdir "/opt/sdk/Trash" failed: No such file or directory (2)
>>>>
>>>> rsync error: error in file IO (code 11) at main.c(656) [Receiver=3.1.0]
>>>>
>>>> Deploy failed
>>>>
>>>> rsync: [sender] write error: Broken pipe (32)
>>>>
>>>> 16:50:40: The process
>>>> "/home/kriszik_arch/.config/SailfishBeta1/mer-sdk-tools/
>>>> MerSDK/SailfishOS-armv7hl/deploy"
>>>> exited with code 1.
>>>>
>>>> Error while building/deploying project Trash (kit:
>>>> MerSDK-SailfishOS-armv7hl)
>>>>
>>>> When executing step 'Rsync'
>>>>
>>>>
>>>> This is the boilerplate project that is preset by Jolla upon choosing
>>>> SailfishOS for new project, but same thing happens with my project too.
>>>> SSH
>>>> works as it's supposed to, the SDK's connection test reports success,
>>>> but
>>>> deploy fails. I didn't try with the emulator, becase I do not wish to
>>>> work
>>>> with it even if it worked. I tried to reinstall, checked md5, cleared
>>>> .config (I am on Arch linux x86_64 KDE), but as of now no luck. Is there
>>>> anything I might have missed?
>>>>
>>>>
>>>> I would appricate any insight.
>>>>
>>>> Thanks
>>>>
>>>> Kris
>>>>
>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> SailfishOS.org Devel mailing list
>>> To unsubscribe, please send a mail to devel-unsubscribe at lists.
>>> sailfishos.org
>>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> SailfishOS.org Devel mailing list
>> To unsubscribe, please send a mail to
>> devel-unsubscribe at lists.sailfishos.org
>>
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.sailfishos.org/pipermail/devel/attachments/20150108/9f7940da/attachment-0001.html>


More information about the Devel mailing list