[SailfishDevel] SailfishOS SDK in /opt

Marcin M. marmistrzmar at gmail.com
Wed Jan 1 17:23:48 UTC 2014


I'm using simply virtualbox-4.3 from the official repo:

$ apt-cache policy virtualbox-4.3
> virtualbox-4.3:
>   Installed: 4.3.6-91406~Ubuntu~raring
>   Candidate: 4.3.6-91406~Ubuntu~raring
>   Version table:
>  *** 4.3.6-91406~Ubuntu~raring 0
>         500 http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian/saucy/contrib amd64 Packages
>         100 /var/lib/dpkg/status
>      4.3.0-89960~Ubuntu~raring 0
>         700 http://packages.linuxmint.com/ petra/import amd64 Packages
>
$ vboxmanage list vms
> "WinXP" {4bfb163e-8537-470b-81ac-542629875e44}
> "SailfishOS Emulator" {10d6d122-6581-42da-b6e0-562266fced05}
>


vboxmanage list runningvms shows nothing

--
Marcin


2014/1/1 <christopher.lamb at thurweb.ch>

> marcin
>
> What do the following commands give you (in a terminal)'
>
> vboxmanage list vms
>
> vboxmanage list runningvms
>
>
> The first should show installed VMS, the second those currently running.
>
> You may also have the Virtualbox-qt gui installed somewhere giving similar
> info.
>
> Grüsse
>
> Chrsi
>
> Zitat von "Marcin M." <marmistrzmar at gmail.com>:
>
>
>  Hi,
>>
>> Thanks, it was a (partial) fix.
>>
>> Now, when trying to build, I get:
>>
>> Virtual Machine 'MerSDK' is not installed!
>>
>> --
>> Marcin
>>
>>
>> 2014/1/1 <christopher.lamb at thurweb.ch>
>>
>>  Hi Marcin
>>>
>>> The project templates have changed quite a bit since then, and I am
>>> fairly
>>> sure I have seen the same behaviour.
>>>
>>> Try a new default project.
>>>
>>> If that works, then you can copy across your c++ / qml files from your
>>> alpha project into the new default project.
>>>
>>> Chris
>>>
>>> Zitat von "Marcin Mielniczuk" <marmistrzmar at gmail.com>:
>>>
>>>
>>>  Well, I should've said it more precisely :) - I open a project created
>>> by
>>>
>>>> the first alpha. I click the emulator button. It grays out, nothing
>>>> happens.
>>>> --
>>>> Sent from my Nokia N900
>>>> Marcin
>>>>
>>>> On Wed Jan   1 15:56:45 2014 christopher.lamb at thurweb.ch wrote:
>>>>
>>>>  Marcin
>>>>>
>>>>> Do you have a project open? The Emulator and SDK launch buttons remain
>>>>> grey until you do
>>>>>
>>>>> Chris
>>>>>
>>>>> Zitat von "Mikael Hermansson" <mike at 7b4.se>:
>>>>>
>>>>> > That should work, I have it in opt and have no problem.
>>>>> >
>>>>> > Looks more like you have an issue with you project file?
>>>>> >
>>>>> > check the compile output/message screen if you get qmake errors or
>>>>> > similar?
>>>>> >
>>>>> > also try build->clean all.
>>>>> >
>>>>> >
>>>>> > On Wednesday 01 January 2014 11.12.58 Marcin M. wrote:
>>>>> > > Hi,
>>>>> > >
>>>>> > > I've installed the SDK into /opt, but I'm unable to launch the
>>>>> > > emulator nor the SDK VM - only the buttons are grayed out. Is there
>>>>> > > a known workaround, so that I can avoid reinstalling into
>>>>> > > /home/$USER/ ?
>>>>> > >
>>>>> > > thanks
>>>>> > > --
>>>>> > > Marcin
>>>>> >
>>>>> > --
>>>>> > Skickat från Lenovo Thinkpad X230 running Kubuntu desktop
>>>>> > _______________________________________________
>>>>> > SailfishOS.org Devel mailing list
>>>>> >
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> _______________________________________________
>>>>> SailfishOS.org Devel mailing list
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>>
>>
>
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.sailfishos.org/pipermail/devel/attachments/20140101/1a429044/attachment.html>


More information about the Devel mailing list